top of page

Resurse

Prin CdRF ne propunem să creăm cadrul necesar fotografului. Așa cum o fotografie are deseori nevoie de o ramă, așa și noi considerăm că un fotograf are nevoie de sprijin și de instrumente pentru ca să creeze și să învețe. 

Resurse educaționale

Un curs de 180 de ore, cu 4 module și 6 lectori, destinat tuturor celor care vor să ia fotografia de la a la z, sau de la istoria fotografiei până la portofoliu personal. Cursul este acreditat ANC, participanții având posibilitatea de a opta pentru examen și pentru obținerea diplomei de specializare. 

O serie de cursuri scurte, pe diverse teme, destinate atât fotografilor cât și amatorilor sau publicului. Unele sunt educaționale, altele sunt profesionale.

Ateliere de fotografie, gândite să fie o experiență creativă, o ocazie de exersare și o oportunitate de socializare. Atelierele sunt 70% practică, 25% feedback și 5% teorie.

Masterclass-uri despre fotografie. Aducem atât fotografi români cât și internaționali. În 2023 vom avea 3 masterclass-uri susținute de fotografi din Norvegia.

Peste 400 de albume, cărți și reviste cu și despre fotografie în bibliotecă; la care adăugăm acces la toate platformele principale de streaming pentru filme bune de analizat din punct de vedere vizual. Studio și cameră de developare gândite pentru învățare și experimentare și stații de lucru pentru exersarea procesării.

Resurse profesionale

Servicii personalizate, gândite pentru dezvoltare profesională. Putem vorbi de procese de lucru și managementul arhivei, de vânzare de fotografie sau pur și simplu de sprijin pentru dezvoltarea portofoliului. 

Spațiul centrului vă stă la dispoziție pentru sesiuni de selecție și procesare foto, pentru întâlniri de lucru sau pentru proiecte mai mici de fotografie care necesită resurse de studio. De asemenea, echipa CdRF este în zonă și poate sprijini cu informații, consiliere sau sfaturi (solicitate). 

Resurse comunitare

Întâlniri ale comunității, cu invitați speciali, discuții și networking. Întâlnirile devin atât resursă educațională cât și profesională ce vor fi anunțate pe conturile de social-media.

Expoziții, vernisaje și alte evenimente artistice; prilejuri de a crea, de a admira, de a cunoaște artiști noi în cadrul galeriei Is This Art?.

bottom of page