top of page

5 acoperișuri, 4 cartiere, soare, ploaie și fotografie. #rooftops cu Cornel Lazia


Credit foto: Alex Iacob/ www.reptilianul.ro


În weekendul care tocmai a trecut a fost atelierul de #rooftops coordonat de Cornel Lazia. În cuvintele lui Cornel “Pe acoperișuri toate sunetele se contopesc într-o tonalitate anume, care-mi place să cred că dă orașului o semnătura auditivă ce devine relativ emblematică pentru oraș în sine.”


Am început la Nor Sky Casual Restaurant, la 136 de metri deasupra orașului, unde Cornel a ținut o prezentare despre cum abordează el fotografia. Cerul era senin și, fiind rece afară, vizibilitatea era foarte bună (pont: cu cât este mai frig cu atât vizibilitatea crește). La un moment dat a trecut și un uliu prin cadre care a stat la poze ca un profesionist. Apoi ne-am mutat din Nordul Bucureștiului în Pantelimon, la turnul cu apă administrat de Asociația Make a Point. Cu puțin rău de înălțime am urcat scara de metal care înconjoară turnul și am fotografiat blocuri, forme și lumini caracteristice cartierului. Din Pantelimon ne-am mutat în Prelungirea Ghencea unde ne-am urcat pe un bloc înalt și unde ne-am detașat de zgomotul orașului și l-am fotografiat ca pe un conglomerat de blocuri apăsate de nori.


Ultimele două acoperișuri ne-au readus în centru, fiind un contrapunct interesant față de cartierele dormitor fotografiate până atunci. Mai întâi am fost pe Sheraton, cu priveliște unică asupra zonei Romană - Grădina Icoanei unde am prins puțină ploaie și un curcubeu și apoi pe Magheru One, unde am ajuns fix la timp pentru ora albastră. A doua zi a fost feedback-ul, Cornel comentând și oferind sugestii pe fotografiile participanților.

Vă lăsăm cu niște fotografii de atmosferă de rooftoping și ne întoarcem la treabă căci avem o săptămână plină înainte căci pe 26 și 27 noiembrie vă așteptăm la CdRF Foto Market. Venim toată echipa (inclusiv Cornel și ale lui fotografii minunate). Promitem să vă arătăm fotografii atent printate, să oferim consiliere pentru cadouri vizuale numai bune de oferit prietenilor și familiei în luna decembrie, să punem muzică simpatică atent aleasă de parte din echipa noastră, să vorbim despre fotografie, iar sâmbătă seara, de la 18:30, vă așteptăm la un pahar de vin la Mezanin ca să socializăm și să prezentăm cine suntem și ce vrem de la viață.


Pe sâmbătă!

echipa CdRF


bottom of page