top of page

Photography. Work in progress

Expoziție colectivă a absolvenților școlii de fotografie CdRF






Un fotograf este constant “a work in progress”. Cu cât vezi mai multă imagine, cu atât ai mai multe idei. Cu cât mergi mai des la fotografiat, cu atât devii mai priceput. Cu cât ieși mai mult din zona de confort, cu atât te dezvolți. Acestea sunt mesajele profesorilor CdRF și în cele ce urmează veți vedea o selecție aproape nedrept de mică din lucrările realizate de Daniela, Andreea, cele două Diane, Marius, Nina, Ștefan, Raluca și Mari, primii noștri absolvenți ai cursului de fotografie.



Daniela Braikoff (n. 1969) se simte în largul ei în fotografia de peisaj și de călătorie. În general alege să nu încadreze omul în imaginile pe care le face, atmosfera surprinsă de Daniela fiind deseori una melancolică și spectrală.


Andreea Budăi (n. 1992) este un viitor fotograf de produs. Pe parcursul școlii de fotografie ne-a demonstrat o sensibilitate aparte față de arte, fiind interesată să aducă o multidisciplinaritate informațională în cadrele ei, astfel încât într-o fotografie cu un cocktail găsim referințe din pictură, din sculptură și din literatură.


Marinela Butică (n. 1985) vede lumea prin detaliile care o compun. Se joacă cu spațiul, cu perspectivele și cu trăirile umane. Chiar dacă nu îl vezi în imagine, omul este prezent în fiecare fotografie de-a Marinelei.


Pentru Nina Cepraga (n. 1997) fotografia este poezie. În lucrările Ninei vom descoperi auto-ironie, delicatețe și ritm; și în toate vom vedea o bucățică de Nina.


Raluca Cioroi (n. 2001) îmbină performance-ul cu artele vizuale, fiind interesată de granițele mai multor stiluri de exprimare artistică. Fotografia ei se joacă cu frecvențele spațiale joase pentru a ne provoca percepția să adauge detaliile neclare.


Diana Grunt (n. 1990) gândește în proiecte fotografice cărora li se dedică cu meticulozitate și atenție. Interesată de experiment în fotografie, ea testează și jonglează cu mijloace tehnice diferite și cu încadrări aparte, totul pentru a-i reda privitorului emoția pe care ea vrea să o surprindă prin imagine.


Diana Păroiu (n. 1989) se joacă cu perspectivele și cu fotografia tipică orașului, imaginile ei fiind deseori reflexii care arată punctele de întâlnire dintre urban și natură.


Marius Raiu (n. 1993) abordează fotografia precum un limbaj de programare. Este adeptul minimalismului în imagine și este compozițional impecabil, reușind  să ordoneze chiar și cea mai haotică scenă a Bucureștiului.


Ștefan Trăsnea (n. 1973) este atent la texturi, la acțiune, la detaliile de pe margini, la culori și la perspectivă. La prima vedere ai spune că face fotografie de stradă, dar imaginile lui sunt mult mai mult de atât, fiecare element pe care a ales să-l lase în cadru având povestea sa.

bottom of page