top of page

Curs Autoportret / „Why is art so sad?”




Pe 20 iunie lansăm un curs intensiv de autoportret ținut de Daniela Groza. Pe parcursul celor 36 de ore împărțite 9 sesiuni te vei întâlni cu tine prin prisma filtrului de fericire personală. Vei redescoperi ce-ți oferă bucurie prin joc, prin amintirea plăcerilor din copilărie și prin a te lăsa să te vulnerabilizezi.


Autoportretul este mult mai mult decât un selfie. Vorbește despre tine – cine ești, cum te simți, ce vrei să le comunici celorlalți. Este mai ușor să faci un autoportret în care să-ți arăți angoasele decât un autoportret în care să ai vulnerabilitatea de a-ți arăta mulțumirea și fericirea.


Despre Daniela Groza pe scurt


În vara anului 2020 Daniela Groza a participat la un atelier de fotografie inițiat de fotografa americană Jennifer McClure care se specializează în tehnica de autoreprezentare. Printr-o serie de autoportrete realizate în cadrul atelierului Daniela și-a redefinit dragostea față de puterea imaginii ca mijloc de expresie în cadrul comunității de activiști queer din România căreia i s-a alăturat prin acest exercițiu constant de vizibilitate. Astfel a identificat o lipsă în domeniul artei fotografice - lipsa umorului și fericirii în artele vizuale, o lipsă pe care acum încearcă să o umple prin imaginile și atelierele sale, în scopul reîntregirii și redefinirii imaginii persoanelor queer, având în vedere faptul că adeseori această comunitate este definită din afară într-o lumină săracă în compasiune sau veridicitate.

Seria de autoportrete pe film, realizată la început singură apoi împreună cu soția sa, (danielagroza.com/queer-joy) creează o atmosferă utopică și totodată cât se poate de reală - viața așa cum este, în momente de repaos, în momente când libertatea este palpabilă și dorința de a-și spune propria poveste în afara unor distorsiuni homofobe devine vie.




Alte detalii

Perioada: 20 iunie – 7 iulie 2024

Unde: CdRF (str. Popa Tatu, 68, București).

Două sesiuni presupun ieșirea din spațiul din curs (în Cișmigiu și în Obor).

Nu sunt necesare cunoștințe anterioare de fotografie; mai degrabă este necesară o pasiune pentru imagine indiferent că fotografiezi cu un aparat de fotografiat sau cu telefonul.


Mai multe detalii și înscrieri aici.

bottom of page