top of page

STORYTELLING ÎN FOTOGRAFIE

Cum spui povestea în imagini Nivel recomandat: intermediar

STORYTELLING ÎN FOTOGRAFIE
STORYTELLING ÎN FOTOGRAFIE

Data și locul

01 nov. 2023, 18:00 – 02 dec. 2023, 17:00

Sediul CdRF, Strada Popa Tatu 68, București, România

Detalii

Indiferent că vorbim de portret, fotografii de familie, fotografie comercială, peisaje sau altele, fiecare imagine spune o poveste; mai mult, o alăturare de mai multe imagini poate compune o poveste mai complexă. În acest modul vei învăța cum să spui coerent și conștient aceste povești. De la aprofundarea limbajului vizual și până la editarea (adică selecția) imaginilor care compun povestea. La final vei înțelege mai bine cum transmiți emoție prin imagine și ții privitorul atent la fotografia ta.

Pentru a aprofunda storytellingul în fotografie i-am cooptat pe Cornel Lazia și pe Ioana Moldovan. Cornel și-a scris doctoratul pe tema interferențelor și a influențelor estetice dintre fotografie și imaginea de film, iar Ioana este în prezent una dintre cele mai active și publicate fotojurnaliste din România. Dacă te pasionează poveștile, vrei ca fotografiile tale să depășească stadiul de grafism și să transmită emoții dar nu știi exact cum să faci asta, hai la storytelling.

Program:

miercuri, 1 noiembrie de la 18:00 la 21:00 - Introducere în storytelling; asemănări și deosebiri în storytelling între fotografie și mediul scris cu Cornel Lazia

sâmbătă, 4 noiembrie de la 11:00 la 17:00 - Storytelling în fotografia documentară (practică) cu Ioana Moldovan

marți, 7 noiembrie de la 18:30 la 20:30 - Valorile narative în diverse genuri fotografice cu Cornel Lazia

sâmbătă, 18 noiembrie de la 11:00 la 17:00 - Folosirea valorilor narative într-un gen fotografic ales (practică) cu Cornel Lazia

sâmbătă, 2 decembrie de la 11:00 la 16:00 - Timpul - actant narativ (practică) cu Cornel Lazia

Despre Cornel Lazia:

Fotografiază oameni, spații, orașe suspendate, studiază interacțiunea și influențele dintre imaginea de film și fotografie și predă la UNATC; echilibrează cu succes fotografia comercială cu cea artistică, personală. A început ca DOP pentru proiecte vizuale și din 1998 până în prezent a continuat ca fotograf profesionist. Dragostea pentru muzică l-a introdus în fotografia pentru albume muzicale – sigur i-ai văzut fotografiile dacă ai avut albumul „După Blocuri” (B.U.G. Mafia), „În haine noi” (Vank) sau, mai nou, „Echilibru” (Om la lună). I-ai văzut fotografiile și în Elle, Cosmopolitan sau Harper’s Bazaar; le-ai văzut și prin reclamele din oraș. În același timp, Cornel a fost și este interesat de granițe și de dialogul lor vizual, printre ultimele sale expoziții numărându-se „Horizon Tales” (Art Yourself Gallery, 2019), „Intersecții în Cartierul Creativ” (Cartierul Creativ, 2019) împreună cu Horațiu Șovăială, „Monolith, an Expression of Viewing” (Galeria Creart, 2019) sau „Contact” (Art Yourself Gallery 2018).

Despre Ioana Moldovan:

Fotografiază atât din spatele liniei frontului cât și în interiorul unei comunități rurale mici; este jurnalist, fotograf documentar și autor de reportaje, albume și articole. Dacă o întrebi ce este fotojurnalismul îți va spune că este despre poveste, trăiri și empatie și despre atragerea atenției asupra unei probleme din nou și din nou. Reportajele ei au fost publicate de The New York Times, ESPN, Al Jazeera English, Huffington Post, BBC, Der Spiegel, Open Society Foundation, Libération, Deutsche Welle, LensCulture, Radio France Internationale, Slate.fr, Decât O Revistă și Dilema printre alții. A primit premii precum The Bill Eppridge Memorial Award pentru excelență si adevăr în fotojurnalism sau “Women of courage” (Ambasada SUA, București) pentru activitate remarcabilă în evidențierea adevărului prin fotojurnalism.

Alte detalii:

·  Total 22 ore de studiu, dintre care 5 de teorie și 17 de practică;

·  Maxim 20 de locuri;

·  Se desfășoară la Centrul de Resurse în Fotografie (strada Popa Tatu, nr 68, București);

·  Modulul face parte din cursul complet de fotografie;

·  Poți alege să urmezi tot modulul sau una sau mai multe lecții din modul.

Bilete

 • Avans și rezervare loc

  Taxa poate fi plătită în tranșe însă pentru garantarea locului la curs este necesară plata unui avans de 500 lei

  500,00 RON
  Tax: TVA included
  Vânzare încheiată
 • Taxă integrală

  1.320,00 RON
  Tax: TVA included
  Vânzare încheiată
 • Lecție 1 Story - 01.11

  *Taxă participare "Introducere în storytelling cu Cornel Lazia", 01.11.2023

  360,00 RON
  Tax: TVA included
  Vânzare încheiată
 • Lecție 2 Story - 04.11

  *Taxă participare "Storytelling în fotografia documentară cu Ioana Moldovan", 04.11.2023

  720,00 RON
  Tax: TVA included
  Vânzare încheiată
 • Lecție 3 Story - 07-18.11

  *Taxă participare "Valorile Narative în fotografie - TEORIE + PRACTICĂ cu Cornel Lazia", 07.11.2023 - 18.11.2023

  960,00 RON
  Tax: TVA included
  Vânzare încheiată
 • Lecție 4 Story - 02.12

  *Taxă participare "Timpul - actant narativ cu Cornel Lazia", 02.12.2023

  600,00 RON
  Tax: TVA included
  Vânzare încheiată

Total

0,00 RON

Distribuie evenimentul

bottom of page