top of page

ȘCOALA DE FOTOGRAFIE #2

4 luni de fotografie, 7 profesori (toți fotografi activi), o comunitate cu aceeași pasiune ca a ta. Nivel recomandat: începător – intermediar

ȘCOALA DE FOTOGRAFIE #2
ȘCOALA DE FOTOGRAFIE #2

Data și locul

05 feb. 2024, 18:00 – 05 iun. 2024, 18:00

Sediul CdRF, Strada Popa Tatu 68, București, România

Detalii

Am deschis înscrierile pentru Școala de Fotografie ediția a2a ce va începe pe 5 februarie 2024.

Fotografia este realizată înainte ca fotograful să apese pe declanșator. Asta presupune că fotograful știe exact ce fotografiază, din ce unghi fotografiază, cum folosește lumina, cum setează aparatul, ce va ieși, cum va postprocesa și cel mai important, ce vrea să spună prin acea fotografie și cui anume.

Aceasta este promisiunea cursului nostru – la final vei ști ce fotografie vrei să faci și cum să o obții.

Cursul complet de fotografie se adresează celor cărora le place să facă fotografii și care își doresc să învețe mai multe despre acest domeniu. 

Avem 7 lectori, toți fotografi profesioniști activi în fotografia artistică și/ sau comercială care vor oferi informații, ghidaj, susținere și consiliere fiecărui cursant în parte, adaptat la nevoile și cunoștințele fiecăruia.

Față de prima serie, am făcut mai multe modificări care țin cont de feedback-ul primit de la cursanți și de la lectori. Mai jos aveți detaliile despre noul format de curs.

Module de studiu

Tehnică fotografică cu Andrei Păcuraru

Cu Andrei Păcuraru vei învăța și exersa cum să-ți folosești aparatul așa cum ai tu nevoie, vei înțelege și exersa compoziția, vei dezbate momente, fotografii și fotografi care au schimbat cursul fotografiei și vei pune bazele unui proiect fotografic. De asemenea, vei explora în practicile cu el străzile și clădirile Bucureștiului.

Mentorat cu Adi Bulboacă

Adi Bulboacă îți va fi mentor pe durata cursului. La el te duci cu întrebări, cu blocaje, cu nelămuriri sau pur și simplu pentru a te ghida în a-ți defini stilul personal în fotografie. Sau pentru a te inspira, pentru a discuta fotografia contemporană și pentru un feedback onest și constructiv.

Istoria Fotografiei cu Cristina Irian

Acest modul conține noțiuni de istorie a artei, primele manifestări ale fotografiei, momentele importante din 1900 până în prezent. Plus încă niște compoziție, exerciții de „citit” fotografiile, cele mai creative și simpatici practici; la final vei înțelege cum poți folosi istoria fotografiei în practica ta de astăzi.

Storytelling cu Ioana Moldovan și Cornel Lazia

Cornel și Ioana fac din nou echipă pentru modul de storytelling. Ioana vine cu experiența valoroasă de fotojurnalism. Ea se va ocupa de partea introductivă a cursului - noțiuni introductive de fotografie documentară și dezvoltarea unei povești printr-o serie de fotografie documentară.

Cornel va continua narativitatea în fotografie ieșind din genul documentar/ fotojurnalism - folosirea valorilor narative în diverse genuri fotografice, timpul ca actant narativ, asemănări și deosebiri între fotografie și scris.

Lumină cu Sorin Florea și Ionuț Staicu

Lecțiile despre lumină vor veni ca o continuare firească a tehnicii fotografice. Vei petrece destul de mult timp în studio, dar vei avea și o practică de fotografie de noapte. Vei exersa și vei învăța cum folosești lumina în avantajul tău, ca să obții claritatea și efectul pe care ți le dorești.

Postprocesare cu Sorin Florea și Adi Bulboacă

Sorin și Adi te vor învăța în 4 lecții elementele esențiale postprocesării fotografiilor – white balance, shadow, contrast, white level, black level, culoarea pielii și alte funcții de bază. Vei învăța cum să-ți păstrezi o stilistică unitară pentru o serie sau un proiect și vei avea parte de sesiuni 1 la 1. Vei lucra în Lightroom dar noțiunile îți vor fi utile indiferent de programul de procesare.

Portofoliu cu Cornel Lazia și Ioana Moldovan

Cum îți creezi și prezinți CV-ul de fotograf. Cornel și Ioana te vor sprijini să înțelegi cum îți construiești un portofoliu, cum îl adaptezi în funcție de scop, cum alegi formatul portofoliului ș.a.m.d. Vei avea două evaluări de portofoliu cu profesorii noștri și vei prezenta portofoliul la examenul final pentru obținerea diplomei.

Pe lângă cele de mai sus vei mai avea două workshopuri, ambele ținute de Sorin Florea – concept (pentru a defini și a pune bazele construcției unui proiect foto) și business (pentru o introducere în lumea fotografiei comerciale).

Despre lectori pe scurt

Cristina Irian - doctor în istoria și teoria artei, artistă expusă național și internațional, cercetătoare specializată pe arhive fotografice.

Cornel Lazia - doctor în cinematografie și media, artist expus național și internațional, fotograf cu experiență pe zona comercială de peste 20 ani – modă, reclame, coperți albume de muzică, corporate etc.

Ioana Moldovan - fotojurnalistă premiată și publicată în unele dintre cele mai mari ziare și reviste din lume precum New York Times, Huffington Post, BBC, Der Spiegel, ESPN ș.a.m.d.

Andrei Păcuraru - fotograf cu experiență atât de predare cât și comercială de peste 15 ani, membru fondator al Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane, artist contemporan.

Adrian Bulboacă - fotograf cu experiență profesională de peste 15 ani, unul dintre principalii fotografi de teatru și dans din România, artist expus național și internațional).

Sorin Florea - fotograf cu experiență profesională de peste 20 de ani, artist expus atât în galerii cât și în muzee, coordonatorul galeriei Is This Art?).

Ionuț Staicu - fotograf cu experiență profesională de peste 20 ani, axat pe fotografia comercială de modă și de produs, cu campanii publicitare premiate.

Alte detalii

Total 180 de ore de studiu, dintre care 60 de teorie și 120 de practică;

Între 2 și 3 lecții pe săptămână (teoria are loc seara, marțea și/ sau miercurea) și practica în weekend;

Maxim 20 de locuri;

Se desfășoară la Centrul de Resurse în Fotografie (strada Popa Tatu, nr 68, București);

Modulul de lumină se desfășoara la Opera Studio (strada Sfinții Apostoli, nr. 44, București);

Echipament necesar – aparat foto digital cu control manual cu măcar un obiectiv 50mm sau zoom echivalent, laptop cu program de procesare instalat (Lightroom);

Vei avea acces la biblioteca CdRF cu cele peste 450 de cărți, albume și reviste de fotografie și la studioul CdRF pentru a exersa.

Cursul se finalizează printr-o expoziție colectivă;

Cursanții se pot înscrie la examen; cei care trec examenul obțin certificat de absolvire pentru specializarea de fotograf. CdRF are acreditare de la Autoritatea Națională pentru Calificări;

Certificatul de absolvire este recunoscut la nivel european;

Sunt necesare minim studii liceale pentru obținerea certificării.

Taxa poate fi plătită în 4 tranșe însă pentru garantarea locului la curs este necesară plata unui avans de 1000 de lei. Se achită o rată/ lună în valoare de 1750 lei / lună. Avansul se plătește on-line; restul plăților se vor face pe bază de factură la fiecare 1 ale lunii.

Aici aveți programul cursului.

Distribuie evenimentul

bottom of page