top of page

Masterclass cu Ilina Schileru

O privire în lumea artistică a Ilinei Schileru

Data și locul

12 iul. 2023, 11:00 – 13:00

Zoom

Detalii

Ilina Schileru este artistă cu specializare în grafică și coordonatoarea spațiului MNȚRplusC. 

În cadrul rezidenței CdRF cu tema sexualizarea femeii și a feminității în cadrul unei minorități din România, Ilina a ales să documenteze auto-percepția femeilor într-un context cultural patriarhal. Pentru masterclass, Ilina va împărtăși despre demersul său artistic, cu focus pe procesul artistic din timpul rezidenței. 

"Acum douăzeci de ani am început să documentez probleme precum egalitatea de gen și drepturile femeilor și ale lucrătoarelor casnice în mediul copilăriei mele, într-o zonă rurală, nu departe de un fost oraș industrial, din sud-estul României. După ce am absolvit facultatea din București, m-am concentrat pe conservarea cadrului natural și al influenței capitaliste asupra lui, printr-o abordare formală a fotografiei care documentează exclusiv acest loc și oamenii care trăiesc aici. Din 2018 m-am implicat în probleme ce țin de migrație, lucrând cu femei și copii care provin din Orient. Reședința CDRF a fost dechide o oportunitate pentru a evidenția felul în care sunt percepute femeile și, cel mai important, modul în care se percep ele însele într-un mediu încă profund patriarhal.

În practica mea artistică folosesc diverse medii, de la desen la pictură, fotografie și video la instalații cu neon, abordând subiecte din jurul ierarhiilor sociale printr-un vocabular estetic visual, uneori integrând și o componentă participativă din partea publicului."

Ilina Schileru

Masterclassul va fi ținut online, pe Zoom. 

Bilete

  • Masterclass Ilina Schileru

    50,00 RON
    Vânzare încheiată

Total

0,00 RON

Distribuie evenimentul

bottom of page