top of page

INTRO ÎN FOTOGRAFIA DE PORTRET

Un atelier coordonat de Cornel Lazia în care exersezi fotografia de portret Nivel recomandat: începători #isthisafestival?

INTRO ÎN FOTOGRAFIA DE PORTRET
INTRO ÎN FOTOGRAFIA DE PORTRET

Data și locul

30 aug. 2023, 18:00 – 21:00

Sediul CdRF, Strada Popa Tatu 68, București, România

Detalii

Cornel Lazia este un expert al portretului – de la portrete pentru albume muzicale, la portrete fashion și până la corporate. În acest atelier introductiv în portret Cornel îți explică bazele și apoi exersezi făcând potrete celorlalți participanți. Asta înseamnă că și tu vei fi model de portret deci vezi cum e să fii în ambele roluri. Fotografiezi și în lumina blândă de seară și cu lumini de studio. Recomandăm un aparat foto dar poți veni și doar cu telefonul dacă asta folosești. Acest atelier este pentru tine dacă vrei să înveți mai bine cum să îți fotografiezi familia, prietenii etc., dacă te interesează fotografia de studio sau pur și simplu dacă vrei să te relaxezi trei ore într-o manieră creativă. Avem doar 10 locuri disponibile. După atelier te invităm să rămâi în grădina noastră la un suc și o discuție.

Cornel Lazia fotografiază oameni, spații, orașe suspendate, studiază interacțiunea și influențele dintre imaginea de film și fotografie și predă la UNATC; echilibrează cu succes fotografia comercială cu cea artistică, personală. A început ca DOP pentru proiecte vizuale și din 1998 până în prezent a continuat ca fotograf profesionist. Dragostea pentru muzică l-a introdus în fotografia pentru albume muzicale – sigur i-ai văzut fotografiile dacă ai avut albumul „După Blocuri” (B.U.G. Mafia), „În haine noi” (Vank) sau, mai nou, „Echilibru” (Om la lună). I-ai văzut fotografiile și în Elle, Cosmopolitan sau Harper’s Bazaar; le-ai văzut și prin reclamele din oraș. În același timp, Cornel a fost și este interesat de granițe și de dialogul lor vizual, printre ultimele sale expoziții numărându-se „Horizon Tales” (Art Yourself Gallery, 2019), „Intersecții în Cartierul Creativ” (Cartierul Creativ, 2019) împreună cu Horațiu Șovăială, „Monolith, an Expression of Viewing” (Galeria Creart, 2019) sau „Contact” (Art Yourself Gallery 2018). Cornel este alături de noi încă din vremea Walk & Shoot și a sprijinit sincer punerea pe picioare a CdRF. Îl veți întâlni ca lector la cursurile și atelierele noastre.

„Is this a fest?”/ Zilele fotografiei în București este primul festival sub egida CdRF. Prima parte a festivalului este dedicată educaționalului printr-o serie de ateliere de introducere în fotografie. Avem așa:

28 august – Intro în compoziție cu Andrei Păcuraru

29 august – Intro în fotografia de produs cu telefonul cu Sorin Florea

30 august – Intro în fotografia de portret cu Cornel Lazia

31 august – Intro în estetică cu Adi Bulboacă

În a doua parte a evenimentului aducem artisticul și profesionalul în centru. Pe 1 septembrie vă invităm la două vernisaje în spațiul nostru, pe 2 septembrie avem portofolio review cu profesioniști din advertising, iar pe 3 septembrie avem un alt portofolio review unde îți poți alege reviewerul după nevoile tale, masterclass și artist talks. La final, în seara de 3 septembrie te invităm la evenimentul de închidere.

„Is this a fest?” este posibil datorită proiectului „Centru de Resurse în Fotografie” finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Bilete

  • Atl. Cornel Lazia 30.08.2023

    200,00 RON
    Tax: TVA included
    Epuizat

Nu mai sunt bilete la acest eveniment.

Distribuie evenimentul

bottom of page