top of page

INTRO ÎN COMPOZIȚIE

A workshop coordinated by Andrei Păcuraru on the basics of composition. Recommended level: beginners #isthisafestival

INTRO ÎN COMPOZIȚIE
INTRO ÎN COMPOZIȚIE

Data și locul

28 aug. 2023, 18:00 – 21:00

Sediul CdRF, Strada Popa Tatu 68, București, România

Detalii

Andrei Păcuraru zis și PAC este profesorul nostru de tehnică fotografică și compoziție. În acest atelier introductiv Andrei prezintă bazele compoziției într-o manieră practică. Atelierul va fi structurat pe ideea o regulă de compoziție, practică foto pentru a o exersa, feedback de la Andrei; un alt element de compoziție, practică, feedback și tot așa. Avem doar 10 locuri.

Atelierul este perfect dacă te simți începător în fotografie și vrei să exersezi sau dacă pur și simplu vrei să-ți îmbunătățești imaginile pe care le faci. După atelier te invităm să rămâi în grădina noastră la un suc și o discuție.

Andrei Păcuraru fotografiază puncte, linii, forme și geometrii; are o înclinație aparte pentru tehnică fotografică și compoziție. Este fotograf de peste 15 ani, lector și membru al Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane. Autodidact, și-a format stilul trecând prin fotografie comercială, fotojurnalism și fotografie conceptuală. Lucrările sale au fost expuse atât în România cât și în afara țării. În prezent este custodele Colecției PAC, o arhivă personală începută în 2006 care conține peste 10.000 de fotografii nepublicate. Nu-i place neapărat să-și prezinte fotografiile online, așa că imaginile sale pot fi văzute ilustrând cărți, pe coperțile lor sau în expoziții. Nu în ultimul rând, Andrei gândește în serii și proiecte; găsește întotdeauna firul roșu, este onest și extrem de captivant. Expert în tehnică fotografică, explică procesul fotografierii ca nimeni anul. Andrei a fost parte din echipa de bază în construcția centrului și cu el vă puteți întâlni la cursuri și ateliere în calitate de lector dar și la evenimentele CdRF.

„Is this a fest?”/ Zilele fotografiei în București este primul festival sub egida CdRF. Prima parte a festivalului este dedicată educaționalului printr-o serie de ateliere de introducere în fotografie. Avem așa:

28 august – Intro în compoziție cu Andrei Păcuraru

29 august – Intro în fotografia de produs cu telefonul cu Sorin Florea

30 august – Intro în fotografia de portret cu Cornel Lazia

31 august – Intro în estetică cu Adi Bulboacă

În a doua parte a evenimentului aducem artisticul și profesionalul în centru. Pe 1 septembrie vă invităm la două vernisaje în spațiul nostru, pe 2 septembrie avem portofolio review cu profesioniști din advertising, iar pe 3 septembrie avem un alt portofolio review unde îți poți alege reviewerul după nevoile tale, masterclass și artist talks. La final, în seara de 3 septembrie te invităm la evenimentul de închidere.

„Is this a fest?” este posibil datorită proiectului „Centru de Resurse în Fotografie” finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Bilete

  • Atl. PAC 28.08.2023

    200,00 RON
    Tax: TVA included
    Vânzare încheiată

Total

0,00 RON

Distribuie evenimentul

bottom of page