top of page

Fotografie documentară cu Ioana Moldovan (13 ore)

Învață despre fotografia documentară de la Ioana Moldovan.

Data și locul

02 mar. 2023, 18:00 – 11 mar. 2023, 18:00

CdRF, Strada Popa Tatu 68, București, România

Detalii

Fotografia a fost inventată ca să-i ajute pe pictori să documenteze o scenă. Fotografia documentară s-a transformat de atunci. Acum urmărește să spună o poveste în profunzime

Cine

Ioana este fotojurnalist premiat (The Bill Eppridge Memorial Award pentru excelență și adevăr în fotojurnalism sau “Women of courage” oferit de Ambasada SUA din București pentru activitate remarcabilă în evidențierea adevărului prin fotojurnalism). Reportajele ei au fost publicate de The New York Times, ESPN, Al Jazeera English, Huffington Post, BBC, Der Spiegel, Open Society Foundation, Libération, Deutsche Welle, LensCulture, Radio France Internationale, Slate.fr, Decât O Revistă, Dilema și alții. 

Pentru cine

Dacă vrei să înveți să spui o poveste prin fotografie acesta este atelierul pentru tine. Este recomandat să vii cu aparatul foto pe care îl folosești uzual și pe care îl cunoști (poate fi și smartphone). Fiind vorba despre fotografie documentară, nu sunt necesare cunoștințe avansate de procesare foto, procesarea seriei finale de fotografii fiind una minimală.

De ce

Atelierul de fotografie documentară este un exercițiu bun pentru a testa tenacitatea (documentarea unui subiect necesită determinare și tenacitate), pentru a înțelege mai bine limbajul fotografiei și pentru a exersa crearea unui fotoreportaj așa cum creezi o poveste (cu început, tranziții, punct culminant și concluzie, cu personaje bine conturate și fără a plicitisi "cititorul" - în acest caz privitorul). Vei învăța ce înseamnă o serie bună, publicabilă. Dacă ești pasionat/ă de fotografie documentară este o ocazie să îți aprofundezi skill-urile și cunoștințele; dacă ești pasionat de fotografie de stradă sau de portretistică, atelierul îți va da posibilitatea să exersezi ce vrei să comunici prin fiecare fotografie, cum legi mai multe fotografii între ele și să te concentrezi mai mult pe compoziție și mai puțin pe tehnică. Dacă ești novice, atelierul va fi o experiență de învățare și exersare cap coadă. Nu în ultimul rând, vei exersa skill-ul de conectare emoțională cu subiectul, vei exersa obiectivitatea și vei înțelege mai mult despre cum „vorbești” prin fotografie.

Cum

Prima sesiune este de introducere în fotografia documentară și în regulile fotoreportajului. De asemenea, este pentru a stabili tu cu Ioana care este tema/ subiectul pe care îl vei documenta. Ai o săptămâna la dispoziție să realizezi fotografiile (poate fi o parte dintr-un proiect mai amplu pe care îl ai sau un subiect nou-nouț; poți să alegi ceva care să te scoată din zona de confort sau să îți documentezi un membru al familiei sau chiar pe tine însuți/ însăți). Pe parcursul acestei săptămâni vei avea o discuție 1 la 1 cu Ioana pentru sprijin, feedback intermediar ș.a.m.d. La feedback vei veni cu fotoreportajul propus de tine dar și cu toate fotografiile pe care le-ai realizat. Ioana îți va explica ce fotografii rămân, de ce pe unele nu le selectează pentru reportaj, ce alte fotografii ar trebui integrate ș.a.m.d.

Program

-Joi 02.03.2023 - 18:00 – 21:00 – introducere teoretică și alegerea subiectelor

-Vineri 03.03.2023Vineri 10.03.2023 – documentarea subiectului ales și o întâlnire cu Ioana

-Sâmbătă 11.03.2023 - 12:00 – 18:00 – feedback pe editul final.

Fotografiile de la atelier vor fi curatoriate într-o expoziție a participanților, care va fi expusă în spațiul CdRF, în prezent în amenajare.

Bilete

  • Atelier Moldovan 02-11.03.2023

    900,00 RON
    Tax: TVA included
    Vânzare încheiată

Total

0,00 RON

Distribuie evenimentul

bottom of page