top of page

Fragmente de mass media

Fragmente de mass media
Fragmente de mass media

Time & Location

Jun 30, 2024, 6:00 PM

Popa Tatu 68, Strada Popa Tatu 68, București 010806, România

About the event

Pe 30 iunie, în cadrul “Arhivei de fragmente ale istoriei noastre culturale”, lansăm programul expozițional “Fragmente de mass-media”. Explorăm schimbările culturale și societale printr-o incursiune nostalgică în fotografia revistelor tabloid și culturale românești. Am făcut o selecție din arhiva fotografică a editurii Cuvântul (revistele Cuvântul, VIP, Vacanțe și Călătorii) și am pregătit 11 expoziții, fiecare reprezentând o incursiune vizuală a unui an calendaristic. Având în vedere că au trecut peste 10 ani de atunci, astăzi ne putem uita mai cu atenție la imagini și putem analiza mai detașat schimbările culturale prin care am trecut.

Expunem 2004 - 2014 - este o perioadă cu modificări multe și rapide care au avut o amprentă puternică asupra culturii; trecerea bruscă de la tiraje de sute de mii la doar câteva mii prin criza distribuției de presă (căderea Rodipet), criza financiară de la finalul lui 2008, creșterea accesului la internet și primii ani de social media - iar acestea sunt doar câteva exemple.

Începem cu 2004 - un an în care cultura era mult compusă din vedete, în care ne “hrăneam” cu presă și TV, în care de abia intrasem în NATO și ne pregăteam să schimbăm președintele. Pe lângă expoziție, pentru a intra în mai multe detalii despre arhive, cultura de atunci și mass-media, vom avea o discuție cu public între Răzvan Țupa și Cosmin Perța, amândoi implicați în anii 2000 în revista Cuvântul. Apoi, vă invităm la un performance special creat pentru această arhivă, dezvoltat de coregrafa Andreea Novac împreună cu artiștii Alexandra Bălășoiu, Denis Bolborea, Alexandra Spiridon și Cătălin Munteanu.

Nu uitați de cdrf.ro/arhiva.

Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite.

Share this event

bottom of page