Facem un apel pentru a oferi o rezidență. Pentru artiști vizuali, desigur. Cu asta ne ocupăm la Centrul de Resurse în Fotografie. Avem și o temă: Sexualizarea femeii și a feminității în cadrul unei minorități din România.
Ce trebuie să facă rezidentul: să urmărească explorarea sexualizării femeii și a feminității în cadrul unei minorități, cum se propagă fenomenul, dacă sunt cutume și repercusiuni vizibile în cadrul comunității. Atenție, vorbim despre o experiență internațională. Căci rezidența presupune colaborarea dintre doi artiști vizuali care lucrează preponderent cu fotografia pentru realizarea uneia sau mai multor lucrări. Echipa va fi formată dintr-un artist/artistă din Norvegia și unul/una din România. Cei doi artiști/artiste vor fi selectați/selectate chiar de echipa CdRF dintre cei/cele care vor răspunde acestui apel. Ariștii/artistele care vor fi selectați/selectate vor primi promovare și expunere, mai exact vor avea loc două evenimente comune pentru a prezenta demersul artistic și a discuta cu publicul în București, la sediul Centrului, pe Strada Popa Tatu, 68. Vom avea o expoziție finală cu lucrarea/lucrările realizate (nu urmărim atingerea unui anumit număr de lucrări!), tot la noi, la CdRF. De asemenea, va avea loc un atelier/masterclass susținut de fiecare dintre cei doi artiști/cele două artiste pe un subiect relevant demersului lor artistic, tot în București, tot la CdRF.
Cât durează rezidența? O lună. De la 23 februarie la 23 martie. Bugetul alocat: 20.000 de lei pentru fiecare artist/artistă. Banii acoperă: fee-ul artistului și cheltuielile logistice de cazare, transport ș.a.m.d.
O mențiune importantă, știți cum e în astfel de cazuri: CdRF în calitate de organizator își păstrează dreptul parțial asupra lucrării sau lucrărilor finale.
Apelul este deschis până pe 13 februarie 2023, ora 23:59. Aceia/acelea care vor aplica trebuie să trimită un email la hello@cdrf.ro cu următoarele:
- o descriere pe scurt (maxim o pagină A4) a propunerii de proiect artistic pentru rezidență;
- portofoliu în format pdf.
Vom anunța rezultatele selecției pe site-ul www.cdrf.ro pe 17 februarie 2023, nu mai devreme, dar nici mai târziu.
Pentru orice întrebări despre acest proiect vă invităm să ne contactați în scris la hello@cdrf.ro. Vă vom și răspunde.
#supportlocalphotographers #supportlocalphotography #sprijinăfotografiilocali #sprijinăfotografialocala #CdRF #resursefoto #rocultura #eeagrants
Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 - 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021.
Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro
Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial: www.ro-cultura.ro.
댓글